Dunakeszi kerti konyha

Mediterrán hangulatú kerti konyha

 

 

 

 

 

 

Ez a dunakeszi ügyfelünk felkérésére tervezett és épített modern kerti konyha kitűnő példája annak, hogy milyen, amikor az általunk „hozott” szakmai tartalmat a teljes mértékben a megrendelő igényeit és elképzeléseit tükröző megjelenéssel házasítjuk össze. Nézze meg ön is közelebbről ezt a remek egységet, amelyből akár kerti konyha ötleteket is meríthet!

Mediterrán hangulatú kerti konyha

Ha esetleg látott már néhányat referenciaként bemutatott kerti konyháinkból, akkor az első, ami feltűnhet, hogy ez rusztikus-vidékies helyett sokkal inkább mediterrán stílusú. Ez jórészt a megrendelőnk által választott, sárgás, szeletelt kőburkolatnak köszönhető, amelyet a grillezőben és a bográcsozóban alkalmazott, szintén sárgás csempe, valamint a fekete fém szerelvények (ideértve a beépített sparheltet is) egészítenek ki. Mindehhez társul a konyhapult szürkésfehér márványlapja, amely a padló szürke köveivel harmonizál.

Fedett kerti konyha

Nagyban megnöveli ennek a modern kerti konyhának a használhatóságát az, hogy ügyfelünk tető építését is kérte fölé, cserép héjazattal. Egyfelől egy fedett kerti konyha kioltja a hirtelen jött nyári záporok és zivatarok ünneprontó hatását: hacsak az eső nem hoz magával jelentős lehűlést is, nem kell bemenekülnünk a ropogó tűz, sercegő húsok és rotyogó pörkölt mellől a házba, nyugodtan folytathatjuk családunkkal, barátainkkal a vidám kerti partit. Másfelől meghosszabbítja a kerti sütés-főzés szezonját: ősszel – pláne tavasszal! –, a hűvösebb napokban szívesen kiül az ember takaróba burkolózva a kerti konyhába, megforgatni néhány szelet húst a grillen, ha fittyet hányhat az égen gyülekező sötét fellegekre és az azokból várható csapadékra. Mindenképpen érdemes hát tetővel is ellátni kerti konyhánkat!

Kerti konyha tervezés

Nálunk, a Kemaxnál minden kerti konyha építés és tervezés azzal kezdődik, hogy alaposan átbeszéljük leendő ügyfelünkkel az ötleteit, elképzeléseit, illetve azt, hogy számára mi a célja a kerti konyhának. Ez utóbbi különösnek tűnhet: mi más lehet a célja egy kerti konyhának, mint hogy süssenek-főzzenek benne, igaz? Valóban, de ennél pontosabban kell ismernünk megrendelőnk igényeit ahhoz, hogy a munka végeztével a szokásait, életmódját jól szolgáló sütő-főzőhelyet tudjunk átadni neki.

Például, ha ügyfelünk tudja magáról, hogy a grillételeket sütni és enni odakint szereti, viszont a hosszadalmas előkészítő munkálatokat – a húsok felszeletelése, bepácolása, a köretként szolgáló saláta elkészítése – egészen bizonyosan klimatizált benti konyhájának hűvösében fogja elvégezni, akkor sem többméteres konyhapultra nincs szükség a kerti konyhában, sem az előkészítéshez szükséges eszközöket befogadó tárolókra. Továbbá vízvételi lehetőséget sem kell feltétlenül kiépíteni.

Általánosságban elmondható, hogy minél messzebb van a kerti konyha a háztól, és minél többféle dolgot szeretnénk ott csinálni – sütni, főzni, bográcsozni, étkezni, dagasztani, italokat tárolni stb. –, annál jobban fel kell szerelnünk azt, hogy ne kelljen mindenért oda-vissza szaladgálni.

Kerti konyha alapozás

A fentiek fényében talán még inkább érthető, hogy miért érdemes részletesen megbeszélnünk a kerti konyha lehetőségeit ügyfelünkkel, és miért véglegesítjük együtt a teljes tervet, mielőtt akár csak egy kapavágást is ejtenénk. A tényleges építés az alapozással kezdődik, és bár minden alapozásnak teherbírónak kell lennie, másmilyet készítünk egy egyszerű épített grillező, és mást egy kemencét is magában foglaló komplett kerti konyha alá, amelyhez tetőt is szeretne a megrendelő.

Ha ön is kerti konyha építtetésén gondolkodik, nézze meg elkészült munkáinkat! Bizonyosan talál közöttük többet is, amely megragadja a képzeletét – gondolja át, milyen funkciókra van szüksége, mit vár ön egy kerti konyhától, és bármit is talált ki, mi megvalósítjuk! Keressen minket elérhetőségeinken!

Ajánlatkérés