Suttogó Étterem és Lovasudvar

Arányos kerti konyha Nagykörűn a
Suttogó Étterem és Lovasudvar kertjében.

 

 

 

 

 

Egy kerti kemence építése számtalan típusú helyszínen, sokféle célból történhet. A nagykörűi Suttogó Étterem és Lovasudvarban épített kerti konyha esetében – a legtöbb munkánkkal ellentétben – nem egy család saját ízlését és igényeit kiszolgáló, saját használatú kerti konyha kialakítása volt a feladatunk, hanem majdhogynem ellenkezőleg: megrendelőnk olyan kerti konyhát kért, amely minél többféleképpen használható több ember számára is. Nézze meg, hogyan sikerült!

Kerti kemence építés

A kerti kemence építése volt a tulajdonképpeni kiindulópont, de a „minél több funkció” jegyében – ahogy a fényképeken is látható – teljes kerti konyhát építettünk grillezővel, sparhelttel és bográcsozóval. A kinti sütés-főzést megkönnyítendő előkészítő pultot és vízvételi helyet (mosogatót) is létesítettünk a kerti konyhában. Mindezt kiegészíti a lábmagasságban kialakított tűzifatároló.

Kerti kemence téglából

Manapság nagyon népszerű a bontott tégla felhasználása olyan helyeken, ahol kifejezetten jól látható – akár építőanyagként, akár burkolatként. Rusztikus stílusa beltéri helyiségekbe is jól illeszkedhet, de nyersessége miatt talán házon kívüli felhasználása adja magát a leginkább. Így kerti építmények is készülnek belőle szép számmal. A mi kerti konyháink, úgy tűnhet, szintén ezzel az építőanyaggal készülnek, ám ez csak a látszat: megalkottuk a Kemax-követ, amely nagyon hasonlít az ütött-kopott bontott téglára, ám annak szerkezeti instabilitása nélkül, így alkalmasabb statikailag megbízható építményekhez. Kerti konyháinkat tehát Kemax-kőből építjük.

Búbos kemencéinkhez azonban csak az alapnál és legkülső rétegnél használunk Kemax-követ, a belső rész főként agyagtéglából, kvarchomokból és üvegtörmelékből épül föl.

Ezt a kemencét az ügyfél kérésének megfelelően egy különleges, egyedi dombormű is díszíti, amely illik a lovasudvarhoz.

Kerti kemence méretei

Egy kerti kemence mérete függ attól, hogy mire szeretnék majd használni. Itt, a nagykörűi étterem és lovasudvarban az volt a kérés, hogy legyen alkalmas kenyér- és malacsütésre egyaránt, így készült ez a szép, hasas kemence.

A teljes kerti konyha mérete arányos a funkciókkal, és természetesen sok vendég tudja egyszerre élvezni előnyeit. A szalonnasütőként is használható bográcsozót kifejezetten sokan tudják körbeülni a szintén Kemax-kőből épített, félkörív alakú padon.

A nagykörűi kerti konyha másik különlegessége az épített sparhelt, amilyet csak ritkán van alkalmunk készíteni. Ha az ügyfél sparheltet is szeretne, akkor általában a megrendeléskor már rendelkezik egy komplett készülékkel, amelyet beillesztünk a kerti konyhába. Itt azonban az volt az igény, hogy a főzőhely „teste” épített legyen, teteje pedig egy egyedileg készült vaslap. Tehát így is lett.

Kerti kemence árak

A kerti kemence ára minden esetben annak a függvénye, hogy pontosan mik az ügyfél elképzelései. Milyen céllal építtetné (mit szeretne benne sütni-főzni), sima vagy duplafalú kemencét szeretne, és milyen funkciókat kíván még mellé – például mosogatót, előkészítő pultot, világítást, grillezőt, bográcsozót…? Ezt érdemes előre átgondolni, és úgy kérni árajánlatot, így hamar gyönyörködhet saját kerti kemencéjében! Keressen minket, és valóra váltjuk elképzeléseit!

Ajánlatkérés