Nagykovácsi kerti konyha 2

Szép, intim kertben,
igényes alkotás, új
tető alatt.

Nagykovácsi szép és igényes családi házakkal beépített, hegyes-völgyes részén kaptuk a szép feladatot. Egy korábban épült szaletli helyén, annak teljes bontásával és az alap megerősítésével nyertük a teret az új kerti konyha számára, amelyben a szokásos duplafalú Kemax búboskemencén kívül, helyet kapott egy csinos takaréktűzhely, egy bográcsozásra is alkalmas kombinált grillező és egy gránit munkalappal ellátott előkészítő pult.
A kerti konyha mögött, kiemelt alapra elkészítettünk egy vörösfenyővel burkolt tágas fa teraszt, melyen majdan a pihenő ülőgarnitúra kap helyet, esetleg hintaággyal.
A térburkolat igényes térkő, a lépcsőket pedig Kemax-kő téglaszelettel burkoltuk. A tető alulról lambériázott, zsindely burkolatot kapott, lazúrral kezelt.
Kívánjuk, hogy a családnak legyen sok öröme az új kerti konyhában és az új közösségi térben.
 

Nagykovácsi szép családi házakkal beépített, hegyes-völgyes részén kaptuk a szép feladatot fedett kerti konyha építésére.

A kerti konyha tervezése és alapozása

Egy korábban épült szaletli helyén, annak teljes bontásával és az alap megerősítésével nyertük a teret az új kerti konyha számára, amelyben a szokásos duplafalú Kemax búboskemencén kívül helyet kapott egy takaréktűzhely, egy bográcsozásra is alkalmas kombinált grillező és egy gránit munkalappal ellátott előkészítő pult.

A kerti konyha mögött, kiemelt alapra elkészítettünk egy vörösfenyővel burkolt tágas teraszt, amelyen majdan a pihenő ülőgarnitúra kap helyet, esetleg hintaággyal. Kerti főzőhelyek tervezésekor sokszor jelentkezik ehhez hasonló étkezőhelyre vonatkozó külön igény a megrendelők részéről, és mi nagy örömmel teszünk eleget a kérésnek.

A térburkolat igényes térkő, a lépcsőket pedig Kemax-kő téglaszelettel burkoltuk. A tető alulról lambériázott, zsindely burkolatot kapott, lazúrral kezelt.

A búbos kemence építése: lépésről lépésre

1. A kemence építése során kiemelkedő fontosságú a megfelelő alap kialakítása. Szilárd és vasalt beton alapra van szükség, mivel a kemence nagy tömegű és rossz alap esetén repedéseket, süllyedést és töréseket okozhat.

2. A tűztér lapja alatt elhelyezett kvarchomokkal kevert üvegtörmelékes rész kialakítása következik, amely kiváló hőelosztást biztosít. A belső falak és a tűztér lapja régi agyagtéglából készül, amelyet később simára csiszolunk. Kültéri kemencéknél ajánlott dupla falat alkalmazni, nemcsak a hőtartás miatt, hanem az időjárási viszonyok miatt is.

3. Az öntartó boltíves tűztér fokozatosan és körültekintően kiégetésre kerül, így létrejön egy hőzáró, hőtároló és visszasugárzó réteg a külső és belső falak között.

4. A külső burkolat kialakításakor a repedések ellen jutazsákot használunk, amit agyaggal kikenve egybeégetnek a falazattal, így biztosítva a falak szilárdságát és tartósságát.

A kültéri búbos kemence jellemzői

A kültéri búbos kemencék számos előnnyel rendelkeznek, ezért egyre népszerűbbek a kerttulajdonosok körében.

- Anyaga: általában téglából készül, de előfordulnak fémből vagy betonból készült kemencék is

- Kialakítása: általában egy tűztérből, egy sütőből és egy füstölőből áll

- Méretei: méretei változóak, de általában 1-2 méter magasak és 1-2 méter szélesek

- Felhasználása: főzésre, sütésre és füstölésre is használhatjuk

 

A kültéri búbos kemencék előnyei:

- Többfunkciós: többféle célra is használhatjuk, így megtakaríthatunk a helyet a kertben.

- Többféle étel elkészítésére alkalmas: számos különböző ételt készíthetünk benne, beleértve a pizzát, a kenyeret, a húsokat és a zöldségeket.

- Klasszikus megjelenés: klasszikus megjelenést kölcsönöz a kertnek.

 

A kültéri búbos kemencék hátrányai:

- építése és karbantartása szakértelmet igényel

- használatakor fokozottan kell figyelni a tűzveszélyre

A kültéri búbos kemence egy remek módja annak, hogy élvezhessük a szabadban főzés és sütés örömét. A megfelelő tervezéssel és kivitelezéssel egy olyan kültéri búbos kemencét alakíthatunk ki, amely illeszkedik a kert stílusához és az egyéni igényeinkhez.

Hogyan kombináljuk a kemencét a kerti konyhával?

Ahogy ezen a nagykovácsi fedett kerti konyhán is megfigyelhető, egy kültéri búbos kemence, bár felséges és domináns látványt nyújt, harmonikus egységet alkothat a konyha többi elemével, ha már a tervezéskor is ennek az egységnek a kialakítása a cél. Az egész konyhában következetes anyaghasználat, a visszatérő látványelemek és az arányos kialakításnak köszönhetően a búbos kemence tökéletesen belesimul a fedett kerti konyhába.

Kapcsolódó szolgáltatások

Búbos kemence, kültéri és beltéri kemencék tervezése, építése

A búbos kemence régen szinte minden ház, illetve konyha központi eleme volt, amely a téli hideg idején meleget biztosított a család számára, de olyan ételek is készültek benne, mint például a házi kenyér, hamuban sült pogácsa vagy a héjában sült krumpli. Ma már kevesebb háztartást ékesít egy búbos kemence, de ahol megtalálható, ott garantáltan a helyiség egyik esztétikus és bámulatba ejtő látványossága.

Egy kültéri kemence vagy egy kerti kombinált főzőhely központi eleme lehet egy jó társasági eseménynek, baráti találkozóknak, családi összejöveteleknek. A társaság adott, az ízletes fogások csak Önön múlnak, viszont a búbos kemence építésében mi vagyunk a szakértők.   
 
Válasszon minket, hogy teljes legyen konyhája vagy kertje egy búbos kemencével!

Kerti főzőhelyek tervezése és kivitelezése

A kerti sütögető kertünk igazi ékessége lehet, legyen ez egy búbos kemence, kerti grill, pizzasütő vagy egy komplett, igényesen kivitelezett kerti konyha. Mielőtt azonban Ön is kerti sütögető tervezésébe fogna, érdemes több szempontot átgondolni, hogy megtalálja a leginkább ideális kerti főzőhelyet.

Bízza szakemberre a kerti sütögető kivitelezését! Célunk, hogy minőségi alapanyagokból egy örök életre szóló kerti sütögetőt tervezzünk és építsünk Önnek.

Ajánlatkérés