Balatonföldvár kerti konyha

Panorámás balatoni telken szép konyha.

Egy igényes házaspár azzal keresett meg minket, hogy szép balatonföldvári nyaralójuk udvarára tervezzünk és építsünk egy a környezetbe illő, ízléses és jól használható kerti konyhát.

Reményeink szerint sikerült teljesíteni a kérésüket. Duplafalú kemencénk mellett tűzhely és grillező is helyet kapott a tágas konyhában, míg a bográcsozó a tetőn kívülre került. A komplexumot egy kis hátsó toalett és egy fatároló teszi teljessé, mosogatóval és szép díszítőelemekkel. A munkalapok borítása mindenütt gránitlap. Tágasabb frontoldali bejáratot eredményez a középső tetőtartó oszlop hiánya, amely a dupla talpszelemeneknek köszönhető. A tető szélső oszlopait épített, vasbeton maggal erősített tégla oszloptalapzatra helyeztük, gránit gallérral takarva, míg a hátsó oldalon maga az építmény szolgál a tető hordozó szerkezeteként.

Hogyan integrálható egy kerti konyha a már meglévő környezetbe?

Egy, a balatonföldvárihoz hasonló kerti konyha integrálása a környezetébe nem mindig egyszerű feladat. A következő szempontokat érdemes figyelembe venni a tervezés során:

- A stílus: a kerti konyha stílusa harmonizáljon a ház és a kert stílusával.

- A méret: a kerti konyha mérete legyen arányos a kert méretével.

- A funkció: gondoljuk át, hogy milyen funkciókat szeretnénk a kerti konyhában elhelyezni. Ha csak sütni és főzni szeretnénk, akkor egy kisebb, egyszerűbb kerti konyha is elegendő lehet. Ha azonban grillezni is szeretnénk, akkor egy nagyobb, komplexebb kerti konyha kellhet.

Hogyan kombináljuk a tégla természetes megjelenését más anyagokkal?

Mi a bontott téglára nagyon hasonlító Kemax-kőből építjük kerti konyháinkat. Ennek természetes megjelenését kombináljuk más anyagokkal, hogy egyedi és stílusos kerti konyhát hozzunk létre. Kerti konyhák tervezésekor mindig nagy figyelmet fordítunk az anyagok összahangolására, azok harmóniájára.

- Fa

A fa természetes megjelenése jól illik a téglához, és segíthet abban, hogy a kerti konyha illeszkedjen a kert természetes környezetéhez. A fa felhasználható a szerkezet mellett a munkapultokhoz, polcokhoz, padokhoz és sok más elemhez.

- Fém

A fém általában modernebb megjelenést kölcsönöz egy enteriőrnek, ám a mi kovácsoltvas szerelvényeink – itt például a kemenceajtó – inkább a vidékies-rusztikus stílushoz viszik közelebb kerti konyháinkat.

A kerti konyha központi eleme: a pult

Az ételek elkészítésére és tálalására szolgáló pult mérete és kialakítása függ a kerti konyha méretétől és funkcióitól.

A pult anyagának kiválasztásánál fontos szempont a tartósság és a könnyen tisztíthatóság. A legnépszerűbb anyagok a fa, a kő, a tégla és a fém – mi a leggyakrabban az itt is használt gránitot alkalmazzuk.

A rusztikus kerti konyha vonzereje

Egy rusztikus kerti konyha természetes anyagokból készül, és egyszerű vagy nyers, sőt, akár durva részletekkel rendelkezik. A rusztikus kerti konyhák vonzereje a következőkben rejlik:

- Természetesség: a rusztikus kerti konyhák természetes anyagokból, például fából, kőből, fémből készülnek, amelyek jól illeszkednek a kert természetes környezetéhez. A természetes anyagok meleg és barátságos hangulatot teremtenek.

- Egyszerűség: a rusztikus kerti konyhák egyszerű és funkcionális kialakításúak. Az egyszerű kialakítás könnyen karbantartható.

A rusztikus kerti konyhák stílusos és praktikus kiegészítői lehetnek a kertnek.

Kerti konyha építés a Balatonnál is!

Kapcsolódó szolgáltatások

Búbos kemence, kültéri és beltéri kemencék tervezése, építése

A búbos kemence régen szinte minden ház, illetve konyha központi eleme volt, amely a téli hideg idején meleget biztosított a család számára, de olyan ételek is készültek benne, mint például a házi kenyér, hamuban sült pogácsa vagy a héjában sült krumpli. Ma már kevesebb háztartást ékesít egy búbos kemence, de ahol megtalálható, ott garantáltan a helyiség egyik esztétikus és bámulatba ejtő látványossága.

Egy kültéri kemence vagy egy kerti kombinált főzőhely központi eleme lehet egy jó társasági eseménynek, baráti találkozóknak, családi összejöveteleknek. A társaság adott, az ízletes fogások csak Önön múlnak, viszont a búbos kemence építésében mi vagyunk a szakértők.   
 
Válasszon minket, hogy teljes legyen konyhája vagy kertje egy búbos kemencével!

Kerti főzőhelyek tervezése és kivitelezése

A kerti sütögető kertünk igazi ékessége lehet, legyen ez egy búbos kemence, kerti grill, pizzasütő vagy egy komplett, igényesen kivitelezett kerti konyha. Mielőtt azonban Ön is kerti sütögető tervezésébe fogna, érdemes több szempontot átgondolni, hogy megtalálja a leginkább ideális kerti főzőhelyet.

Bízza szakemberre a kerti sütögető kivitelezését! Célunk, hogy minőségi alapanyagokból egy örök életre szóló kerti sütögetőt tervezzünk és építsünk Önnek.

Kemence építés és kerti konyha tervezés

Búbos kemencét, komplett kerti konyhát képzelt el otthonába? Közösen megvalósíthatjuk álmait! Ön adja az ötleteket, mi megtervezzük és kivitelezzük beltéri vagy kültéri kemencéjét, nyári konyháját

Bízza a kemence építését a KEMAX-ra! Nézze meg referenciáinkat, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon! 

Ajánlatkérés