Csömöri kerti konyha

Igényes ingatlan gyönyörű kertjében.

Jó fantáziájú és igényes házaspár keresett meg minket azzal, hogy a csömöri, több telek összevonásával kialakított, új és nagyobb ingatlanuk udvarára tervezzünk egy tágas és minden fontos funkcióval bíró kerti konyhát. Örömmel mutatjuk meg az eredményt, emellett általános kerti konyhai kérdésekre is kitérünk.

A fedett kerti konyha előnyei: évszaktól független használat

A gyönyörű kertben felépített, fedett kerti konyhában a szokásos duplafalú búbos kemence uralja a sarkot, aminek két oldalán minden fontos funkció helyet kapott. Külön kérésre egy dupla gázégőt is beépítettünk, de a mosogató és a speciális világítás ugyanúgy része a szép kerti konyhának, mint a bogrács függesztésére is alkalmas kombinált grillező vagy az épített takaréktűzhely.

Ebben a sokrétűen felszerelt kerti konyhában nagyobb jelentősége van annak, hogy fedett: funkciói alapján egész évben, évszaktól és időjárástól függetlenül használható, és pontosan ezt segíti a tető is.

A tető alacsony szögű, két oldalról kontyolt nyeregtető, a főépülettel megegyező cserépborítással, és a megrendelő kérésére alulról kivételesen lambéria nélkül. A járófelület Barabás téglakő burkolatot kapott.

A kerti világítás és a kerti konyha világítása jól harmonizál az esti szürkületben.

A kerti konyha kialakításának lépései: az alapötlettől a tervrajzig

1. Alapötlet meghatározása: A kerti konyha tervezése előtt fontos meghatározni, milyen funkciókat szeretnénk, milyen típusú ételeket készítünk majd, és milyen berendezésekre lesz szükségünk.

2. Hely kiválasztása: Válasszuk ki a kerti konyha elhelyezésének megfelelő területet a kertben. Fontos figyelembe venni a kényelmet, az árnyékot és az esővédelem lehetőségét.

3. Tervezés és tervrajzok készítése: Legyünk kreatívak a kerti konyha tervezésekor, ahogy megrendelőink is voltak! Rajzoljunk tervrajzokat, amelyek tartalmazzák a konyhakészülékeket, a pultot, a sütőt, a mosogatót és az ülőhelyeket.

4. Anyagok kiválasztása: A kerti konyha kialakításához válasszunk strapabíró és időjárásálló anyagokat, például rozsdamentes acélt, kőzetgyapot szigetelést és időjárásálló burkolatokat.

5. Kerti konyhakészülékek beszerzése: Vegyük meg a szükséges kerti konyhakészülékeket, mint például grill, sütő, hűtőszekrény és mosogató.

6. A kemence építése egy megbízható, hozzáértő cég által

7. Dekoráció és személyes stílus: Adjuk hozzá a kerti konyhához a személyes stílusunkat a megfelelő dekorációk, színek és növények kiválasztásával.

Hogyan válhat a kerti konyha a család és a barátok találkozási pontjává?

A kerti konyha nemcsak egy hely a főzésre, hanem egy olyan terület, ahol a család és a barátok összejöhetnek, kikapcsolódhatnak és élvezhetik a szabadban eltöltött időt. Hogyan segíthetjük ezt elő?

- Nyitott kialakítás: A kerti konyha nyitott kialakítása lehetővé teszi az interakciót a vendégekkel. Az ülőhelyek és a sütő között ne legyen akadály.

- Ülőhelyek: Kényelmes ülőhelyeket tervezzünk a kerti konyhához, például bárszékeket vagy ebédlőasztalt. Az emberek szeretnek együtt lenni a főzés alatt.

- Társasjátékok és tennivalók: Tegyünk ki különböző társasjátékokat a kerti konyhában, hogy szórakoztassuk a vendégeket, illetve vonjuk be őket is a főzésbe!

- Kültéri világítás: Hangulatos kültéri világítás segíti az esti összejöveteleket és a hangulatos vacsorákat.

- Zene: tervezzünk zenelejátszó eszközt is a kerti konyhába!

- Árnyék és védelem: Gondoskodjunk árnyékot adó szerkezetekről és esővédelmi lehetőségekről, hogy bármilyen időjárás esetén használhassuk a kerti konyhát.

Karbantartási és tisztítási tippek a hosszú élettartam érdekében

A kerti konyha hosszú élettartamának biztosítása érdekében rendszeres karbantartásra és tisztításra van szükség:

- Tisztítás: Mindig tartsuk tisztán a kerti konyhát. Mossuk le az asztalokat, sütőt és mosogatót rendszeresen.

- Grill tisztítás: A grillrácsot tisztítsuk meg minden használat után, hogy az ételek ne szívják magukba a korábbi maradék ízét.

- Rendszeres ellenőrzés: Vizsgáljuk meg a kerti konyhát rendszeresen repedések, szivárgások vagy kopás szempontjából.

- Hőszigetelés karbantartása: Ha a kerti konyha hőszigetelése problémás, cseréljük ki a szükséges részeket.

- Üzembe helyezés előtti ellenőrzés: Minden tavasszal vagy a szezonkezdet előtt végezzünk átfogó ellenőrzést és karbantartást.

- Télen történő tárolás: Ha a kerti konyhát hideg téli hónapok alatt nem használjuk, gondoskodjunk róla, hogy megfelelően legyen letakarva, védelem alatt.

A kerti konyha nemcsak egy sütő-főző hely, hanem egy olyan terület, ahol a család és a barátok összejöhetnek. A megfelelő kialakítás, a barátságos légkör és a rendszeres karbantartás segít abban, hogy ez a hely hosszú évekig örömet szerezzen.

Kerti konyha építés Kemax téglából

Kapcsolódó szolgáltatások

Búbos kemence, kültéri és beltéri kemencék tervezése, építése

A búbos kemence régen szinte minden ház, illetve konyha központi eleme volt, amely a téli hideg idején meleget biztosított a család számára, de olyan ételek is készültek benne, mint például a házi kenyér, hamuban sült pogácsa vagy a héjában sült krumpli. Ma már kevesebb háztartást ékesít egy búbos kemence, de ahol megtalálható, ott garantáltan a helyiség egyik esztétikus és bámulatba ejtő látványossága.

Egy kültéri kemence vagy egy kerti kombinált főzőhely központi eleme lehet egy jó társasági eseménynek, baráti találkozóknak, családi összejöveteleknek. A társaság adott, az ízletes fogások csak Önön múlnak, viszont a búbos kemence építésében mi vagyunk a szakértők.   
 
Válasszon minket, hogy teljes legyen konyhája vagy kertje egy búbos kemencével!

Kerti főzőhelyek tervezése és kivitelezése

A kerti sütögető kertünk igazi ékessége lehet, legyen ez egy búbos kemence, kerti grill, pizzasütő vagy egy komplett, igényesen kivitelezett kerti konyha. Mielőtt azonban Ön is kerti sütögető tervezésébe fogna, érdemes több szempontot átgondolni, hogy megtalálja a leginkább ideális kerti főzőhelyet.

Bízza szakemberre a kerti sütögető kivitelezését! Célunk, hogy minőségi alapanyagokból egy örök életre szóló kerti sütögetőt tervezzünk és építsünk Önnek.

Kemence építés és kerti konyha tervezés

Búbos kemencét, komplett kerti konyhát képzelt el otthonába? Közösen megvalósíthatjuk álmait! Ön adja az ötleteket, mi megtervezzük és kivitelezzük beltéri vagy kültéri kemencéjét, nyári konyháját

Bízza a kemence építését a KEMAX-ra! Nézze meg referenciáinkat, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon! 

Ajánlatkérés