Dunaföldvári kerti konyha kemencével

Közvetlenül a várfal alatt.
 

Az igényes megrendelőnk gyönyörű helyen, közvetlenül a dunaföldvári vár alatt lakik, egy lépcsős kialakítású lejtős területen. Egy már korább épített szilárd beton támfal adta lehetőséget kihasználva tervezetük és építettük meg kerti konyhánkat, ahol a dupla falú búbos kemence az uralkodó egység, egészen a tér sarkára kitolva került elhelyezésre. A kémény és a takaréktűzhely a már jól bevált Kemax technológiával készült, ezúttal külön sütőtér nélkül. Az egység speciális eleme a bográcsozó, samott béléssel készült és kis extra ajtót is elhelyeztünk rajta, hogy a teljesen ráengedett üst alatt is táplálható legyen a tűz. A képeken a bográcsakasztó vasalatok még nem látszanak, azok még nincsenek felszerelve.
A vasalatok egyébként a bevált kézzel kovácsolt munkák, a kemence dupla falú, nagy hőakkus darab, a munkalapok pedig a jól bevált 3 cm vastag gránit borítást kapták.
Az egység kifejezetten jól illeszkedik a környezetében már korábban felhasznált nagyobb mennyiségű bontott téglából épült környezetébe és nagyon szép látványt nyújt a Duna felől, még a hídról is.
Használják sokáig, jó egészséggel! 

Kapcsolódó szolgáltatások

Búbos kemence, kültéri és beltéri kemencék tervezése, építése

A búbos kemence régen szinte minden ház, illetve konyha központi eleme volt, amely a téli hideg idején meleget biztosított a család számára, de olyan ételek is készültek benne, mint például a házi kenyér, hamuban sült pogácsa vagy a héjában sült krumpli. Ma már kevesebb háztartást ékesít egy búbos kemence, de ahol megtalálható, ott garantáltan a helyiség egyik esztétikus és bámulatba ejtő látványossága.

Egy kültéri kemence vagy egy kerti kombinált főzőhely központi eleme lehet egy jó társasági eseménynek, baráti találkozóknak, családi összejöveteleknek. A társaság adott, az ízletes fogások csak Önön múlnak, viszont a búbos kemence építésében mi vagyunk a szakértők.   
 
Válasszon minket, hogy teljes legyen konyhája vagy kertje egy búbos kemencével!

Kerti főzőhelyek tervezése és kivitelezése

A kerti sütögető kertünk igazi ékessége lehet, legyen ez egy búbos kemence, kerti grill, pizzasütő vagy egy komplett, igényesen kivitelezett kerti konyha. Mielőtt azonban Ön is kerti sütögető tervezésébe fogna, érdemes több szempontot átgondolni, hogy megtalálja a leginkább ideális kerti főzőhelyet.

Bízza szakemberre a kerti sütögető kivitelezését! Célunk, hogy minőségi alapanyagokból egy örök életre szóló kerti sütögetőt tervezzünk és építsünk Önnek.

Ajánlatkérés