Felvidéki kerti konyha 2

Frissen épült ház udvarán
készül a közösségi tér.
 

A tulajdonos tágas telkére, a frissen épülő családi háza mögé álmodta meg a tágas közösségi teret, melynek része a kombinált kerti konyha.
A grillező és a kémény felépítménye tisztított, savazott és igényesen fugázott látszó téglafal, hasonlóan a talapzatokhoz. Csak a kemence búbja maradt sima fehér felület, ami speciális jelleget kölcsönöz az építménynek. A kémény itt önálló egység, amibe a kemence balról, a kombinált grillező jobbról csatlakozik. Előtte takaréktűzhely, a klasszikus elhelyezés szerint. A munkalap itt is gránit, bal oldalon mosogató számára már előkészített hely.
Kíváncsian várjuk, hogy elkészüljön a teljes környezet.
Legyen sok örömük benne és süssenek-főzzenek sok jó ételt a kerti konyhában.

 

 

Kerti konyha

A kerti konyha építésekor fontos meghatározni, hogy milyen elemekre van szükségünk annak érdekében, hogy a konyha teljes mértékben kielégítse igényeinket és elvárásainkat. Az ideális kerti konyha számos funkcionális elemet tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a hatékony főzést és ételkészítést a szabadban.

 

A felvidéki kerti konyha bemutatása

Ez a kerti konyha Felvidéken, frissen épült ház udvarán készült.

A tulajdonos tágas telkére, a frissen épült családi háza mögé álmodta meg a tágas közösségi teret, melynek része a kombinált kerti konyha.

A grillező és a kémény felépítménye tisztított, savazott és igényesen fugázott látszó téglafal, hasonlóan a talapzatokhoz. Csak a kemence búbja maradt sima fehér felület, ami speciális jelleget kölcsönöz az építménynek. A kémény itt önálló egység, amibe a kemence balról, a kombinált grillező jobbról csatlakozik. Előtte takaréktűzhely, a klasszikus elhelyezés szerint. A munkalap itt is gránit, bal oldalon mosogató számára már előkészített hely.

 

Az ideális kerti konyha kialakítása: milyen elemek szükségesek?

Először is, a grillező a kerti konyha központi eleme. A grillező lehetővé teszi a húsok, zöldségek és más ételek ízletes elkészítését a szabadban. Fontos, hogy a grillező megfeleljen a biztonsági előírásoknak, és könnyen tisztítható legyen.

Ezenkívül a kerti konyhában kialakíthatunk előkészítő pultot, amelyre kényelmesen elhelyezhetjük az előkészítendő alapanyagokat, eszközöket és kiegészítőket. A munkalapok legyenek tartósak és könnyen tisztíthatók, például gránitból vagy rozsdamentes acélból készüljenek.

A mosogató is fontos eleme a kerti konyhának, hiszen lehetővé teszi az alapanyagok és eszközök könnyű és gyors tisztítását. Válasszunk olyan mosogatót, amely méretben és anyagában megfelel az igényeinknek.

Továbbá, a tárolók is elengedhetetlenek egy jól szervezett kerti konyhában. A tárolókban tárolhatjuk az alapanyagokat, fűszereket, konyhai eszközöket és egyéb szükséges dolgokat. A tárolók legyenek elég tágasak és könnyen hozzáférhetőek.

 

A kerti konyha stílusai: rusztikus, modern

A kerti konyha stílusa meghatározza az egész környezet hangulatát és megjelenését. A rusztikus stílusú kerti konyha meleg és természetközeli légkört teremt. Az ilyen típusú konyhában fa elemek, bontott téglafalak és kovácsoltvas részletek dominálnak. Az antikolt fa munkalapok és a természetes kőburkolatok tovább fokozzák a rusztikus hangulatot.

A modern stílusú kerti konyha letisztult és minimalistább megjelenést kölcsönöz a környezetnek. Az ilyen típusú konyhák általában sima felületekkel, acél elemekkel és modern konyhai eszközökkel rendelkeznek. Az egyszerű formák, a minimalista dizájn és a fényes felületek a modern stílus jellemzői.

 

A kerti konyha építése lépésről lépésre

Egy kerti konyha kivitelezése egy komoly vállalkozás, amely megfelelő tervezést és szakértelmet igényel. Ha minket bíz meg ezzel a fontos munkával, önnek már nem kell hogy ezen főjön a feje, de általánosságban ezek a lépések követik egymást az építési folyamatban: tervezés, anyagok kiválasztása, alapozás, falazás (és szigetelés), különálló elemek beépítése (mosogató, munkapult, tárolók) és befejezés (világítás, dekoráció).

 

Tippek a kerti konyha karbantartásához

A kerti konyha karbantartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy hosszú élettartamú és esztétikus maradjon. Néhány tipp a karbantartáshoz:

Rendszeres tisztítás: tartsuk tisztán a grillezőt, a munkalapokat, a mosogatót és a tárolókat. Használjunk megfelelő tisztítószereket, és töröljük le a felületeket rendszeresen.

Védelem az időjárás ellen (ha nincs tető): fedjük le a kerti konyhát eső vagy hó esetén, vagy használjunk védőburkolatot.

 

Kapcsolódó szolgáltatások

Búbos kemence, kültéri és beltéri kemencék tervezése, építése

A búbos kemence régen szinte minden ház, illetve konyha központi eleme volt, amely a téli hideg idején meleget biztosított a család számára, de olyan ételek is készültek benne, mint például a házi kenyér, hamuban sült pogácsa vagy a héjában sült krumpli. Ma már kevesebb háztartást ékesít egy búbos kemence, de ahol megtalálható, ott garantáltan a helyiség egyik esztétikus és bámulatba ejtő látványossága.

Egy kültéri kemence vagy egy kerti kombinált főzőhely központi eleme lehet egy jó társasági eseménynek, baráti találkozóknak, családi összejöveteleknek. A társaság adott, az ízletes fogások csak Önön múlnak, viszont a búbos kemence építésében mi vagyunk a szakértők.   
 
Válasszon minket, hogy teljes legyen konyhája vagy kertje egy búbos kemencével!

Kerti főzőhelyek tervezése és kivitelezése

A kerti sütögető kertünk igazi ékessége lehet, legyen ez egy búbos kemence, kerti grill, pizzasütő vagy egy komplett, igényesen kivitelezett kerti konyha. Mielőtt azonban Ön is kerti sütögető tervezésébe fogna, érdemes több szempontot átgondolni, hogy megtalálja a leginkább ideális kerti főzőhelyet.

Bízza szakemberre a kerti sütögető kivitelezését! Célunk, hogy minőségi alapanyagokból egy örök életre szóló kerti sütögetőt tervezzünk és építsünk Önnek.

Ajánlatkérés