Szolnoki kerti konyha

Szép, kissé mediterrán hangulatú kerti
konyha, hagyományos kemencével.

Megrendelőnk modern környezetbe álmodta meg kerti konyháját, de nem szerette volna a tradicionális értékeket és formákat teljesen feladni. Éppen ezért úgy terveztük és építettük meg ezt a kerti konyhát, hogy mind a modernitás, mind a hagyományos értékek és funkcionalitás elvárásainak megfeleljünk.

De hogyan tudtuk elérni mindezt? A szokásos rusztikus formákat szögletesebbé varázsoltuk, a felületi anyagválasztásban pedig egy modern, mediterrán kerti konyha hangulatát sugárzó anyagcsoport és színvilág kiválasztására törekedtünk. 

A szolnoki mediterrán kerti konyhában a szokásos és kívánatos elemek kaptak helyet, mint általában: dupla falú búbos kemence, szép épített tűzhely, pultok, mosogató, grillező, és a szélre integrált, részben körüljárható különálló bográcsozó egység. A modell különlegessége a teret egyik oldalról záró magasított bárpult, ami további kedves és modern hangulatot áraszt, és jó funkcionalitással használható egy baráti összejövetel során. 
 
A környező kerítés burkolati elemeivel is törekedtünk a vizuális egységre és harmóniára. Az új építmény szépen illeszkedik környezetébe, meleg hangulatot árasztva várja a családtagokat és barátokat egy jó sütés-főzésre. 

 

Miért éppen mediterrán kerti konyha?

A kerti konyhák tulajdonképpen megegyeznek a beltéri konyhákkal, hiszen minden szükséges felszerelés megtalálható benne, amelyre szükségünk lehet grillezés, bográcsozás során.
 
A mediterrán hangulatú kerti konyhák központi eleme egy nagy fából vagy kőből készült asztal, amelyet körülülhet a barátokból vagy családtagokból álló társaság. Fontos, hogy kényelmes kerti bútorokkal szereljük fel mediterrán kerti konyhánkat, ha sok időt szeretnénk sütögetéssel, kerti partival tölteni az udvaron.
 
A mediterrán hangulat tipikus ismérve a buja növényzet, amelynek kiépítése során törekedjünk arra, hogy ne művirágokat, hanem élő, minél zöldebb, színesebb növényeket telepítsünk a kerti konyha közelébe. Nem maradhat el a megfelelő árnyékolás sem, amely a kellemes hangulat mellett nyáron a tűző napsugaraktól is megvédi a helyet.
 

Mediterrán kerti konyha építése

Az első és legfontosabb szempont, ha modern kerti konyhát szeretnénk építtetni, hogy megtaláljuk a tökéletes helyet. Mit jelent ez? Elsősorban azt, hogy megfelelő távolság legyen a lakóépület és a kültéri sütögető között, hogy a füst ne szálljon be a szobákba. Azonban érdemes szem előtt tartani, hogy ne legyen annyira messze sem, hiszen, ha esős időben is szeretnénk kiélvezni kinti konyhánkat, vagy a beltéri egységből szükségünk van pár konyhai eszközre, akkor a cél a minél rövidebb út megtétele a kerti parti során. 
 
A második említésre méltó szempont, hogy megfelelő alapra épített kerti konyha, amelyet nem mos el az eső, nem süllyed be a talaj, vagy nem reped meg a burkolat. Érdemes tetőt építeni a kerti konyha felé, így ősszel, télen is ki tudjuk használni az általa nyújtott lehetőségeket. 
 
Végül, de nem utolsó sorban, saját igényeinknek megfelelően alakítsuk ki modern kerti konyhánkat. Olyan kerti sütögetővel, grillezővel, bográcsozóval vagy búbos kemencével szereljük fel, amelyben ízlésünknek megfelelő ételeket készíthetünk. Ennek alapján fontos, hogy ezekhez a fogásokhoz megfelelő eszközöket, fűszereket is beszerezzünk, így mindig minden kéznél lehet, ha sütögetésbe fognánk. 
 
 
Önnek is megjött a kedve egy mediterrán kerti konyha kiépítéséhez? Kérjen tőlünk ajánlatot, vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben!

Kapcsolódó szolgáltatások

Búbos kemence, kültéri és beltéri kemencék tervezése, építése

A búbos kemence régen szinte minden ház, illetve konyha központi eleme volt, amely a téli hideg idején meleget biztosított a család számára, de olyan ételek is készültek benne, mint például a házi kenyér, hamuban sült pogácsa vagy a héjában sült krumpli. Ma már kevesebb háztartást ékesít egy búbos kemence, de ahol megtalálható, ott garantáltan a helyiség egyik esztétikus és bámulatba ejtő látványossága.

Egy kültéri kemence vagy egy kerti kombinált főzőhely központi eleme lehet egy jó társasági eseménynek, baráti találkozóknak, családi összejöveteleknek. A társaság adott, az ízletes fogások csak Önön múlnak, viszont a búbos kemence építésében mi vagyunk a szakértők.   
 
Válasszon minket, hogy teljes legyen konyhája vagy kertje egy búbos kemencével!

Ajánlatkérés