Veszprémi kerti konyha

Intim, meleg hangulatú
kertben, szép új konyha.
 

Fiatal házaspár álmodta meg veszprémi kertjükbe a rendelkezésre álló, nem túl nagy helyre a szép kerti konyhát, mi pedig örömmel valósítottuk meg elképzelésüket. Tekintse meg az intim, meleg hangulatú kertben épült szép, új konyhát! Annak bemutatása után szó lesz még a kültéri kemencékről, a cikk végén pedig kerti konyha tippekkel is szolgálunk!

Fedett kerti konyha: évszaktól független kulináris kreativitás Veszprémben

A veszprémi kertbe építendő kis, fedett kerti konyha tervezése és kivitelezése során arra törekedtünk, hogy a rendelkezésre álló tér minden négyzetcentiméterét kihasználjuk, a zsúfoltság látszata nélkül.

Az építmény a kerítés belső oldalán, egy külön kukatárolóval integrált, szabálytalan alakú, alacsony szögű, két oldaláról kontyolt nyeregtetővel fedett egységes építményként áll ma a szép, meleg hangulatú, ízléses elrendezésű kertben.

A szokásos, duplafalú Kemax búboskemence mellett egy bográcsozóval kombinált grillező, egy mosogatóval kombinált tálalópult, és egy beépített sparhelt is helyet kapott a komplexumban.

A veszprémi példa is bizonyíthatja, hogy fedett kerti konyha és kemence építésekor számunkra mindig a megrendelők igényei és kertjük adottságai a legfontosabbak.

Kemence építés Veszprémben: hagyomány és innováció találkozása

A veszprémi kemence kitűnő példa arra, hogy nem feltétlenül kell hatalmas hely ahhoz, hogy ezt az ősi berendezést mai igényeinkhez – és persze lehetőségeinkhez – igazítva beillesszük a kertünkbe, ezáltal mindennapjainkba, életmódunkba.

A kemence az egyik legősibb, ember által épített tűzhely, amelyet általában sütésre, főzésre, pörkölésre vagy egyéb élelmiszer-feldolgozásra használtak őseink a mindennapjaikban. A kemence a hagyomány és az innováció találkozása, amelynek építése a 15. században kezdett elterjedni Magyarországon is. Az akkori idők kemencéje a mai körülmények és igények között már aligha használható. A modern kemencék tervezése és építése azonban lehetővé teszi, hogy a hagyományos kemencék előnyeit ötvözzük az innovatív technológiákkal.

Egy kemence építése ma nemcsak a hagyományok ápolását jelenti, hanem lehetőséget ad arra is, hogy újabb technológiákat alkalmazzunk. Az új anyagok és technológiák lehetővé teszik, hogy a kemencék hatékonyabbak és gazdaságosabbak legyenek. Az innovatív megoldásokkal ellátott kemencék nemcsak a konyhában használhatók, hanem számos más területen is alkalmazhatók.

Kültéri kemence építés: az udvari konyha központi eleme

A kültéri kemence számos előnye miatt válhat a kerti konyha központi elemévé. A kültéri kemence segítségével finom ételeket készíthetünk a szabadban. A kültéri kemence emellett remek módja annak, hogy a kerti konyhát még egyedibbé és hangulatosabbá tegyük.

A kültéri kemence nemcsak a mindennapi főzéshez, hanem kerti rendezvényekhez is ideális: a vendégeink is élvezni fogják a benne készült finom ételeket. A kültéri kemence körül mindig jó hangulat alakul ki, hiszen a tűz varázsa mindenkit magával ragad.

Kerti konyha ötletek

Ha már egy kemence vagy akár egy egész kerti konyha boldog tulajdonosa, és nincs ötlete, mivel tehetné egyedibbé, hangulatosabbá, adunk néhány tippet:

- Kerti bútorok: válasszon kényelmes székeket és asztalt a szabadban történő étkezésekhez, amelyeknek a stílusa is illeszkedik egyrészt a konyhához, másrészt az ön ízléséhez! A veszprémihez hasonló, rusztikus-vidékies stílusú kerti konyhához akár az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendő vintage bútorok is jól illenek.

- Világítás: a világítás a konyha használatához, az ételek előkészítéséhez is fontos, emellett az esti vacsorák hangulatos kísérői a megfelelő stílusú lámpák és gyertyák.

- Zene: kültéri hangrendszerrel jelentősen befolyásolhatja a kerti mulatságok hangulatát!

- Dísznövények: a kerti növények mellett érdemes külön a kerti konyhába is telepíteni virágokat, akár fentről lelógatva, akár a földre téve azokat. Színekből, illatokból sosem elég! És hol máshol lehetne a legjobb helye a fűszernövényeknek, mint a kerti konyha közelében?

Veszprémi kerti konyha építés
 

Kapcsolódó szolgáltatások

Búbos kemence, kültéri és beltéri kemencék tervezése, építése

A búbos kemence régen szinte minden ház, illetve konyha központi eleme volt, amely a téli hideg idején meleget biztosított a család számára, de olyan ételek is készültek benne, mint például a házi kenyér, hamuban sült pogácsa vagy a héjában sült krumpli. Ma már kevesebb háztartást ékesít egy búbos kemence, de ahol megtalálható, ott garantáltan a helyiség egyik esztétikus és bámulatba ejtő látványossága.

Egy kültéri kemence vagy egy kerti kombinált főzőhely központi eleme lehet egy jó társasági eseménynek, baráti találkozóknak, családi összejöveteleknek. A társaság adott, az ízletes fogások csak Önön múlnak, viszont a búbos kemence építésében mi vagyunk a szakértők.   
 
Válasszon minket, hogy teljes legyen konyhája vagy kertje egy búbos kemencével!

Kerti főzőhelyek tervezése és kivitelezése

A kerti sütögető kertünk igazi ékessége lehet, legyen ez egy búbos kemence, kerti grill, pizzasütő vagy egy komplett, igényesen kivitelezett kerti konyha. Mielőtt azonban Ön is kerti sütögető tervezésébe fogna, érdemes több szempontot átgondolni, hogy megtalálja a leginkább ideális kerti főzőhelyet.

Bízza szakemberre a kerti sütögető kivitelezését! Célunk, hogy minőségi alapanyagokból egy örök életre szóló kerti sütögetőt tervezzünk és építsünk Önnek.

Ajánlatkérés