Budapest III. kemence - grill

Szép kertben a III. kerületben.

Megrendelőnk egy Budapest III. kerületének szélén, vidékies, nagyon szép környezetben lakó házaspár. Jó adottságú és már beérett kertjük egyik szegletébe terveztük meg szabadon álló kerti főzőhely darabunkat.

Kemence és grillező építés

A tér kiegyenlítése után a komoly vasbeton lemezalapra egy hagyományos formájú, a szokásos, Kemax technológiával készült, duplafalú, elülső kéményes kemence épült, tradicionális kémény kialakítással.

Ehhez kapcsolódik jobbról a grillező, amely saját kéményt is kapott. A grillezőtől jobbra pedig a telek határát jelző kerítés vonalát követő tompaszögben megtört, gránit munkalappal fedett előkészítő pult következik. Ez zárja az egységet a jobb oldalon.

A kemence bal oldalán kis bográcsozóhely található.

Ezt az egyedi együttest elnézve láthatják, hogy kemence építéskor  is mindig a megrendelő igénye számunkra az első. Ön kitalálja, mi pedig megtaláljuk a módját, hogy szép, harmonikus és egyúttal tökéletesen funkcionáló kemencéje, kerti sütögetője legyen!

Fedett kerti sütögető

Egy jól megépített kerti sütögető fölé nem feltétlenül kell tető – ahogyan itt sincs –, mert időtálló anyagokból, időtálló módon készült. Ugyanakkor jelentősen növeli az épített kerti sütögetőnk komfortfokozatát, hiszen napos vagy éppen esős időben is éppoly kellemes lesz itt üldögélni, sütögetni. Ha az áramot is kivezettük a kerti sütögetőhöz, amiatt is jól jön a plusz védelem. Továbbá tető alatt sokkal jobb világítást tudunk kialakítani, mint tető nélkül.

Kemence kémény

Mivel a megrendelő ragaszkodott az elülső kéményes kemence típushoz, aminek a kéményébe nem akartunk más eszközt oldalról bekötni, ezért a jobbról illeszkedő grillező füstelvezetéséhez külön kis kéménymodul épült. A grillező számára is a kemencééhez hasonló formájú és zárású kéményt alakítottunk ki.

A két hasonló kialakítású, de eltérő méretű kémény speciális, egyedi jelleget és egyéniséget kölcsönöz a megépült egységnek.

Grillező téglából

Az előkészítő pulttal egy szintbe helyezett grillező téglából épült, a pult maga pedig gránitból. Mindenkinek javasoljuk, hogy a kerti sütögetőjéhez társítson munkapultot, hiszen arra grillezéskor és kenyérsütéskor is nagy szükség van. Gondoljunk bele, hogy a fűszereket, húsokat, zöldségeket így van hová pakolni, de a kenyértészta meggyúrására is egyaránt alkalmas.

Kemax téglából nagyon sokféle formát ki lehet alakítani, emiatt nagyon kedveljük. A megrendelő igényének megfelelően tudjuk díszesebbre vagy egyszerűbbre alakítani, esetleg címeres téglákkal is „feldobni” a látványt. Látható, hogy a kemence és a grillező vasalatai egységesek, ez is hozzájárul a harmonikus összhatáshoz, emellett a kialakításuk miatt – nyugodtan mondhatjuk – díszeivé válnak a kerti sütögetőnek. A két fehér kémény pedig akkor lesz majd igazán szép, ha feketülnek a koromtól, mert abból látszik majd, hogy gyakorta használják a kerti konyhát.

Az építmény nagyon jól illeszkedik a növényekkel határolt kertszögletbe, a fehér színű egységek nagyon jól kiemelkednek a zöld háttérből.

Legyen benne sok örömük, és használják egészséggel sokáig!

Kapcsolódó szolgáltatások

Búbos kemence, kültéri és beltéri kemencék tervezése, építése

A búbos kemence régen szinte minden ház, illetve konyha központi eleme volt, amely a téli hideg idején meleget biztosított a család számára, de olyan ételek is készültek benne, mint például a házi kenyér, hamuban sült pogácsa vagy a héjában sült krumpli. Ma már kevesebb háztartást ékesít egy búbos kemence, de ahol megtalálható, ott garantáltan a helyiség egyik esztétikus és bámulatba ejtő látványossága.

Egy kültéri kemence vagy egy kerti kombinált főzőhely központi eleme lehet egy jó társasági eseménynek, baráti találkozóknak, családi összejöveteleknek. A társaság adott, az ízletes fogások csak Önön múlnak, viszont a búbos kemence építésében mi vagyunk a szakértők.   
 
Válasszon minket, hogy teljes legyen konyhája vagy kertje egy búbos kemencével!

Kerti főzőhelyek tervezése és kivitelezése

A kerti sütögető kertünk igazi ékessége lehet, legyen ez egy búbos kemence, kerti grill, pizzasütő vagy egy komplett, igényesen kivitelezett kerti konyha. Mielőtt azonban Ön is kerti sütögető tervezésébe fogna, érdemes több szempontot átgondolni, hogy megtalálja a leginkább ideális kerti főzőhelyet.

Bízza szakemberre a kerti sütögető kivitelezését! Célunk, hogy minőségi alapanyagokból egy örök életre szóló kerti sütögetőt tervezzünk és építsünk Önnek.

Ajánlatkérés