Duplafalú kemence

Szabadtéri főzőhely dupla falú kemencével

Az igényes megrendelővel együttműködve, néprajzi forrásmunkákat is felkutatva, helyi idős szakemberek tanácsait is figyelembe véve épült a dupla falú kültéri kemence. Hőgörbéje szerint a felfűtés végétől, és a parázs teljes eltávolításától számított 18 óra után még 120 Celsius fokos a tűztere. Rendkívüli hőtartása miatt kiválóan alkalmas több körben történő, újabb és újabb felfűtés nélküli sütésre, nagyobb vendégsereg kiszolgálására. Természetes anyagainak hőszigetelési mutatói lehetővé teszik akár forralt borozgatással egybekötött, kültéri Szilveszteri malacsütés lebonyolítására is.
A modern kor lenyomataként egy tűztéri hőmérőt azért elhelyeztünk és pillangószeleppel zárjuk a hátsó kémény nyílást a felfűtés végeztével.
A közös kéménnyel ellátott kapcsolódó bográcsozó-grillező lehetővé teszi komplex ételkombinációk egyszerre, párhuzamosan történő elkészítését.

A duplafalú kemence kivitelezése

A kemencék hosszú évszázadok óta megbízható sütő-főző eszközök, és ma is népszerűek. A duplafalú kemence olyan kiváló eredményeket biztosít, amelyek miatt számos háztulajdonos választja ezt a hagyományos készüléket. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a duplafalú kemence előnyeit, működési alapjait, karbantartását és hosszútávú beruházásként történő értelmezését.

A duplafalú kemence előnyei

A duplafalú kemence olyan sütőberendezés, amelynek búbja két falrétegből áll, általában téglából vagy más hőálló anyagból. A duplafalú kemence építésének elsődleges előnyei közé tartozik:

- Kiváló hőtartás: A duplafalú kemence kiváló hőtartási képességekkel rendelkezik. A két falréteg közötti levegőzés lehetővé teszi a hő megfelelő elosztását, ami ideális sütési körülményeket teremt.

- Többfunkciós: A kemence nemcsak sütésre és főzésre használható, hanem kenyérsütésre, pizzakészítésre, húsütésre és még sok másra is.

- Ízletes ételek: A duplafalú kemence különleges ízeket és aromákat hoz létre az ételekben, ez nagy különbséget jelent az otthoni és a vendéglátásban használatos tűzhelyekhez képest.

- Környezetbarát: A kemencék építéséhez használt anyagok, például téglák vagy agyag, természetes és környezetbarát megoldást jelentenek.

A duplafalú kemence működésének alapjai

1. Felépítés: A duplafalú kemence külső rétege téglából vagy más hőtűrő anyagból készül, belső rétege pedig tűzálló agyaggal van kibélelve. Az egyfalú kemencékkel szemben a duplafalú kemencék hőtartó és hőelosztó réteget is tartalmaznak.

2. Tüzelés: A tűzteret a kemence alján gyújtják meg, és a hő áramlik felfelé a kemencében. A duplafalú kemence hőelosztó rétegei segítik a hő egyenletes eloszlását, így minden oldalról ugyanaz a hőmérséklet veszi körbe az ételt.

3. Hőszabályozás: A duplafalú kemencék hőmérsékletét a tüzelőanyag mennyiségének szabályozásával lehet szabályozni. A kezdeti tűzgyújtást követően a tüzet fokozatosan alacsonyabb hőfokra vehetik vissza.

Duplafalú kemence karbantartása

A duplafalú kemence karbantartása kulcsfontosságú annak érdekében, hogy hosszú éveken át megbízhatóan működjön:

- Tisztítás: A kemence belső részét rendszeresen tisztítsuk meg a hamu és szénmaradványok eltávolításával.

- Hőszigetelés karbantartás: A hőszigetelő anyagokat időről időre ellenőrizni kell, és szükség esetén cserélni.

- Festés: A külső felületet rendszeresen újrafesthetjük, hogy megőrizzük a kemence esztétikus megjelenését.

- Repedések kezelése: A repedések a kemence belsejében hőszivárgást okozhatnak. Ezeket időben meg kell javítani.

A duplafalú kemence mint hosszútávú beruházás

A duplafalú kemence nemcsak az ízletes ételek miatt értékes, hanem hosszútávú beruházás is. A megfelelő karbantartás és gondozás mellett egy jól épített kemence évtizedeken keresztül működhet megbízhatóan, és különlegessé teheti otthonunkat. Emellett az otthoni sütés és főzés olyan élményt nyújt, amely a család és barátok közötti közösségépítést is elősegíti, és a kerti konyha különlegessé válik.

Kapcsolódó szolgáltatások

Kültéri kemence építés

Hogy mi tehet még különlegesebbé egy rendezett kertet?

Hát persze, hogy egy kültéri kemence!

Régóta gondolkozik egy saját kültéri kemence építésén? Szeretné megalapozni a jó hangulatú családi sütögetéseket? Már megálmodta, de még nincs, aki megépítse?

Keresse fel a Kemax csapatát, ha időtálló és jó minőségű kerti kemencét készíttetne!

Kenyérsütő kemence építés

Ahogy meghalljuk a kenyérsütő kemence kifejezést, szinte felkúszik az orrunkba a frissen sült kenyér finom illata, eszünkbe jutnak a családi élmények és az otthon melege.

Álmodja meg saját kenyérsütő kemencéjét, a Kemax pedig felépíti az ideális családi tűzhelyet, ami garantáltan emlékezetessé teszi a családi összeröffenéseket.

Ajánlatkérés